Programul de studii Arte plastice – Grafică consolidează dimensiunea valorică națională a programelor de educație artistică universitară, prin formarea de specialiști pentru o arenă profesională extrem de competitivă: grafică publicitară, gravură, animație, gaming. Sunt constituite trei module de studiu: Grafică publicitară – se promovează un flux de creație pentru ilustrație și carte obiect, machetare tipografică, afișe; Grafică de șevalet – sunt dezvoltate investigații creative experimentale în domeniul gravurii, instalației, compozițiilor cu un accentuat caracter eseistic; Animație – sunt abordate tehnici de animație 3D (Autodesk Maya, Blender, SideFX Houdini, Cinema 4D-Maxon), animație 2D (Adobe Creative Suite) și gaming (Unity, Unreal Engine).

Există un spectru larg de discipline de atelier, dintre care se pot enunța: desenul, compoziția grafică tradițională, gravura în tehnici tradiționale și moderne, fotografie, animație, precum și disciplinele teoretice asociate.

Studenții sunt implicați în acțiuni de promovare a proceselor de creație – expoziţii, bienale, trienale, tabere de creaţie, simpozioane, conferinţe naţionale şi internaţionale, festivaluri. În spiritul creșterii alianțelor culturale diversificate, se cultivă contribuții și parteneriate cu instituții asociate pentru a coordona evenimente artistice de prestigiu – Bienala Internațională de Gravură Contemporană N/E, Festivalul Internațional Studențesc Animatie Animafantasia.

Facebook: @iasigrafica