Vă invităm să vizitați expoziția  PALINDROM semnată de Monica Pop.

Expoziția este deschisă în începând cu data de 27 aprilie 2022 la Galeria Aparte a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și se va încheia marți, 3 mai 2022, cu un finisaj, la ora 18.00. Expoziția va fi prezentată de Conf. univ. dr. Cristian Nae.

„Mi-am propus o explorare a celor două lumi după care ne ghidăm mai mult sau mai puțin inconștient: cea vazută și cea nevazută -imaginea cotidianului percepută ca oglindire imperfectă a experiențelor cu care interacționam.

PALINDROM – paradoxul cuvintelor sau cifrelor identice, din ambele sensuri de citire (ex., palindromul perfect: 22.02.2022)

De ce nu ar exista palindroame și in „citirea” imaginilor? Cele 20 de lucrări se doresc a fi palindroame imperfecte – de această dată – ale vizualității, invitând privitorul la redefinirea propriei interpretări a realității.

Lumea vazută prin transparente sparte, fragmentarea interioară și exterioară, geometrie care calmează, „picuri” de culoare ce punctează stări, imagini cotidiene banale, transformate în oglindiri ce isca întrebări” – Monica Pop.