În cadrul acordului de parteneriat încheiat între Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Primăria Comunei Sulița, jud. Botoșani, se va desfășura în perioada 10 – 20 iulie 2023 în zona Complexului turistic Poienița Agrotur din Comuna Sulița, prima ediție a Taberei de creație dedicată studenților Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Tabăra de creație este organizată de Consiliul Local Sulița la inițiativa prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Al. I Cuza” Iași, a prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, Rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași împreună cu George Popescu, Primarul Comunei Sulița.

La prima ediție participă 10 studenți de la Specializările Sculptură și Pictură din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, coordonați de cadrele didactice de specialitate, conf. univ. dr. Mircea Ștefănescu-sculptură și lector univ. dr. Bianca Boroș-pictură, urmând ca anual să participe și mai mulți studenți din cadrul celor trei domenii ale universității: Muzică, Teatru și Arte vizuale.

Lucrările realizate de studenți în Tabăra de creație vor fi prezentate publicului în cadrul vernisajului ce va avea loc în data de 20 iulie 2023, la Primăria Comunei Sulița, contribuind, astfel, la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității locale.

Proiectul este coordonat de cercetător științific, dr. Mirela Ștefănescu și este susținut de Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă din cadrul UNAGE Iași.

 

Parteneri media: TVR Iași, Tele Moldova Plus, Revista Timpul.