În data de 24 martie 2023, ora 18.00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Brașov, tineri interpreți, studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți-invitați ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.

Youth International Musical Performance Meeting 2023 este un proiect ce se desfășoară sub forma unui turneu de concerte în România și Italia, cu scopul de a aduce pe scenă tineri interpreți aflați încă în perioada studiilor, reunindu-i astfel într-un interactiv schimb de experiență pe parcursul a trei săptămâni. Proiectul a luat naștere la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, fiind inițiat și organizat de lector univ. dr. Ioana Stănescu, profesor al catedrei de pian a aceleiași instituții.

Studenții dețin un parcurs muzical fructuos, încununat cu distincții atât naționale, cât și internaționale. Lucrările interpretate de aceștia aparțin unei largi palete componistice, regăsind compozitori de referință, precum: J.S.Bach, Fr. Chopin, G. Donizetti, F. Liszt, E. Granados, M. Ravel, S. Rachmaninov s.a.