Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în colaborare cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, invită publicul miercuri, 28 iunie 2023, ora 17.00, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii, la recitalul de oboi susținut de drd. Andreea Cucu-Burda, alături de prof. univ. dr. Aurelia Simion la pian. Evenimentul va avea loc în cadrul doctoratului cu tema Repertoriul pentru oboi solo în secolul al XX-lea.

Vom parcurge împreună sonata: atât de complexă și de exploatată de-a lungul istoriei muzicii, supusă poate la cele mai multe schimbări, atât ca gen cât și ca formă, regăsită în diferite lucrări instrumentale, camerale ș.a.m.d. Traseul parcurs de aceasta este cu atât mai interesant în perioada secolului al XX-lea, perioadă a căutărilor, inovației și a diversității stilistice. 

Vă invităm să descoperiți viziunea și concepția fiecăruia dintre cei trei compozitori: Valentin Timaru, Heinz Holliger și Francis Poulenc, precum și limbajul specific și abordarea personală care modelează și dezvoltă extrem de frumos acest gen. Atât de diferit, inedit și totodată sublim.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.