Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, invită publicul la spectacolul de operă L’Amor che move il sole e l’altre stelle, vineri, 31 mai 2024, ora 18.30, în Foaierul Operei Naționale Române din Iași.

Evenimentul este susținut de studenți ai Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice și studenți ai Facultății de Teatru, clasa conf. univ. dr. Lorette Enache.

Conducerea muzicală: lector univ. dr. Consuela Radu-Țaga. La pian: Laura Turtă-Timofte. Regia artistică: Ovidiu Ivan.

Repertoriul include fragmente din operele: Orfeo ed Euridice de Ch.W. Gluck și Lelisir d’amore de G. Donizetti.

Despre puterea universală a dragostei, cea mai frumoasă muzică din partitura unei vieți, vor cânta studenții anului IV de la Specializarea canto, susținându-și examenul de licență. Două povești de dragoste vor readuce în scenă personaje celebre, precum Orfeu, Euridice și Amore, Adina, Nemorino, Belcore și Dulcamara, împărtășind cele mai sensibile și cele mai adânci sensuri ale acestui atât de încercat sentiment. Fie că e opera seria, încărcată de tragism sfâșietor, fie că e opera buffa, plină de surprize, anecdote și revelații, spectacolul de operă nu poate trăi fără încercările dragostei; prezența acestui sentiment este necesară precum soarele în natură, dezvăluind frumusețile lumii. Iubirea e viața și sufletul operei, iar în absența sa, totul e confuzie și întuneric!

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.