În perioada 23 – 30 iunie 2023, se va desfășura, la Iași, Festivalul „Dans, Artă, Multidisciplinaritate – DAM, aflat la cea de-a treia ediție, fiind coordonat de conf. univ. dr. Lorette Enache.

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași și se desfășoară în cadrul proiectului CNFIS – FDI- 2023-F-0103 „Mobile Art HUB-Modernizarea bazelor de practică artistică ale UNAGE Iași”, director proiect, lector univ. dr. Cătălin Soreanu.

Deschiderea festivalului DAM ediția a III-a va avea loc la Borderline Art Space Iași,  Bulevardul Carol I 4, Iași, în data de 23.06.2023, ora 19.00.

Timp de o săptămână, se vor desfășura ateliere de dans contemporan, performance, masă rotundă și dezbateri, susținute de artiști și coregrafi din Iași, București și Miercurea Ciuc.

Coregraful Attila Bordas va creea un flashmob care se va desfășura în Piața Unirii. Evenimentul va asigura un plus de vizibilitate festivalului, artiștii ieșind astfel în mijlocul publicului.

Dezbaterile vor fi susținute de coregrafi și critici de teatru și dans de la universități prestigioase de arte din țară și din străinătate.Vor fi invitați: prof. univ. dr. coregraf, Raluca Ianegic – București, prof. Liviu Dospinescu – Universitatea Laval din Quebec, Canada, critic de teatru Maria Zărnescu – București, coregrafii Valentina De Piante – București și Attila Bordas – Miercurea Ciuc. Moderatorul dezbaterilor va fi Directorul Școlii Doctorale Teatu, critic de teatru, conf. univ. dr. Călin Ciobotari.

Publicul va avea acces la toate manifestările, intrarea fiind liberă.

Evenimentele se vor desfășura la Universitatea Națională de Arte “George Enescu” – Facultatea de Teatru, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, la Casa Pogor, Muzeul Unirii, Piața Unirii, Casa Universitarilor, Centrul Cultural „I. Mironescu” – UMF Iași.

Vă invităm la conferința de presă care va avea loc la Palatul Braunstein în data de 21 iunie 2023, ora 10.00.

Comunicare și PR:

Ioana Soreanu

Dr. Mirela Ștefănescu