Universitatea Nationala de Arte George Enescu din Iaşi şi maestrul Cristian Mandeal, organizează în perioada 9 – 14 octombrie 2023 un masterclass de dirijat orchestră.

Cursurile au ca scop principal dezvoltarea artistică a studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor ce studiază arta dirijatului şi, totodată, a studenţilor orchestrei UNAGE, prin oferirea unui model de știință și măiestrie artistică reprezentat de o personalitate marcantă a vieții muzicale romaneşti şi internaţionale.

Finalitatea acestor cursuri se va concretiza prin realizarea concertului final susţinut de ansamblul orchestrei UNAGE, condus de tinerii dirijori selectați în program, alături de maestrul Cristian Mandeal.

Repertoriu

  1. L. van Beethoven – Simfonia nr. 2 în Re major, op. 36
  2. L. van Beethoven – Uvertura Egmont, op. 84

Conditii de participare:

Acest masterclass este deschis studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor dirijori ai UNAGE. Vor fi selectați maximum 6 solicitanți pentru a participa.

În perioada 19 – 22 septembrie 2023 se vor depune aplicaţiile de participare aici (la adresa de email master.dirijat@unage.ro). Aplicația constă în următoarele documente:

  • transmiterea unei scrisori de intenție însoțită de CV
  • o scrisoare de recomandare
  • o înregistrare video demonstrativă a unei lucrări dirijate de aplicant de minim 10 minute.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați:

E-mail: bogdanchirosca@yahoo.com

Tel.: +40743521303