Lumea teatrului românesc și european este adânc îndoliată… Marele teatrolog George Banu s-a retras la cele veșnice lăsându-ne într-o neliniștitoare stare de incompletitudine. Se spune că nimeni nu este de neînlocuit. Nimic mai neadevărat… George Banu, în unicitatea sa, nu va putea fi nicicând înlocuit. Poate tocmai de aceea pierderea sa ne apare atât de ireparabilă.

Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, George Banu a întreținut relații excelente cu Iașul academic. A participat la evenimente, a conferențiat, a făcut parte din diferite comisii. În Școala Doctorală de Teatru de la Iași s-a scris prima lucrare de doctorat dedicată operei domniei sale. Influențele sale asupra unor profesori și studenți ai Facultății noastre de Teatru sunt incontestabile… Cărțile și teoriile sale teatrale sunt capitole importante ale programelor noastre curriculare.

Nu ne rămâne decât să ne consolăm cu vasta-i operă, să o menținem vie, să o cercetăm căutând-i adevărurile, sensurile și ecourile a tot ceea ce a însemnat eternul Biță!

Dumnezeu să te odihnească în pace, George Banu!