Dacă ești tânăr artist muzician în plină dezvoltare profesională și ai aspirații înalte pe scena valorilor interpretative, poți participa de oriunde te-ai situa!

Până pe 12 noiembrie mai aveți timp să vă înscrieți la Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, Ediția a V-a online!

Asociația Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” organizează Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, Ediția a V-a, online. Evenimentul se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior de muzică din România.

Ce ne-am propus în demersul nostru? Inițiat cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră, precum și pentru a valorifica repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic și vocii, concursul se adresează tuturor categoriilor de instrumente (vioară și corzi grave, pian și canto, instrumente de suflat și percuție), urmând o succesiune trienală (fiecare categorie menționată repetându-se o dată la trei ani).

În cele 4 ediții trecute ne-am bucurat de un real succes, laureații beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena națională a instituțiilor de profil, de public numeros și entuziast în sală, dar și în online (ediția trecută), impresie datorată numeroaselor vizualizări și feedback-uri pozitive transmise, un imbold pentru noi, organizatorii, în a continua povestea, în a crea energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naționale interpretative.

După rezonanța pozitivă a ediției suport de anul trecut, constrânși de contextul actual, considerăm oportună desfășurarea online a ediției actuale, cu înregistrări calitative ce vor pune în valoare tehnica și nivelul de performanță al fiecărui participant. În acest an, Asociația Culturală Sonos Alumni vine în întâmpinarea tinerilor interpreți prin organizarea Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” – ediția a V-a, online. Acesta se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior, domeniul Artistic, fiind organizat pe următoarele secțiuni: Pian, Instrumente de suflat, Percuție și Muzică de Cameră.

Juriul este din nou la înălțime, fiind alcătuit din personalități ale muzicii academice românești, profesori în instituții de învățământ superior vocațional din Iași, Cluj și București și este prezidat de dl. conf. univ. dr. Ciprian Ion, decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice.

Regulamentul concursului poate fi accesat de pe link-ul: http://sonosalumni.ro/concursul-eduard-caudella/regulament-concurs/

Formularul de înscriere poate fi accesat de pe pagina oficială a Concursului, prin link-ul: https://forms.office.com/r/5rmpF37SD7. Înscrierile vor avea loc până la data de 12 noiembrie 2021, iar evaluarea concurenților se va realiza în perioada 14-20 noiembrie.

Gala laureaților va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, ora 19.00, și va putea fi vizionată pe pagina de facebook a festivalului, în cadrul unei emisiuni online, unde membrii ai juriului vor fi invitați, pentru prezentarea rezultatelor. În cadrul acestei emisiuni, vor fi difuzate înregistrările laureaților.

Premiile acestei ediții vor fi în cuantum de aprox. 10.000 lei, fiecare secțiune în parte cu distribuirea următoare: Premiul I 1000 ron, Premiul al II-lea 800 ron, Premiul al III-lea 600 ron.

Organizatori:
Asociația Culturală „Sonos Alumni”
Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași

Parteneri:
Primăria Municipiului Iași
Rotary Club 2000
Fly Music
Gemini Cad Systems
Radio România Iași
Apollonia TV

Contact
Email: contact@sonosalumni.ro
Tel.: +40 745 350 221