Joi, 30 mai 2024, ora 18, la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, va avea loc un „CONCERT VOCAL SIMFONIC al studenților dirijori”, eveniment susținut de Orchestra simfonică și corul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Repertoriul include „Simfonia nr. 5 în Si bemol major D. 485” de Franz Schubert și „Fantezia pentru pian, cor și orchestră în do minor, op 80” de Ludwig van Beethoven, sub bagheta dirijorală a studenților Maria Munteanu, Marius Mădălin Munteanu și Manuel Giugula, de la clasa de dirijat a conf. univ. dr. Bogdan Chiroșcă. Li se alătură corul UNAGE dirijat de conf. univ. dr. George Dumitriu, soliștii Andra Stoica, Mara Sterian, Andreea Cătălina Vecliuc, Răzvan Beșa, Dimitrie Pădurarie și Cătălin Apostol, precum și solistul conf. univ. dr. Andrei Enoiu-Pânzariu.

Concertul marchează una din etapele evolutive ale școlii dirijorale ieșene, concretizate în colaborări artistice și evenimente de prestigiu în cadrul cărora sunt valorificate abilitațile interpretative și cunoștintele de tehnică dirijorală ale studenților și absolvenților de la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, specializarea Dirijat cor şi orchestră.

//

CONCERT VOCAL SIMFONIC al studenților dirijori
Orchestra simfonică și corul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași

Joi, 30 mai, ora 18
Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași

Solist: conf. univ. dr. Andrei Enoiu-Pânzariu

Dirijorul corului: conf. univ. dr. George Dumitriu

Soliști: Andra Stoica, Mara Sterian, Andreea Cătălina Vecliuc, Răzvan Beșa, Dimitrie Pădurarie, Cătălin Apostol

Dirijori: Maria Munteanu, Marius Mădălin Munteanu, Manuel Giugula

Clasa de dirijat: conf. univ. dr. Bogdan Chiroșcă

Program:
Franz Schubert – Simfonia nr. 5 în Si bemol major D. 485
Ludwig van Beethoven – Fantezia pentru pian cor și orchestră în do minor, op. 80

//

Eveniment susținut în cadrul „ArtCenters – Baze de practică artistică multidisciplinară ale UNAGE Iași”, un proiect al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (CNFIS-FDI-2024-F-0107).