Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași își exprimă nemărginitul regret la trecerea la cele veșnice a Domnului Academician Răzvan Theodorescu.

Remarcabil om de cultură, istoric de artă, Doctor Honoris Causa al mai multor universități naționale, cu o vastă și prodigioasă experiență în domeniul cercetării și al ocrotirii patrimoniului cultural universal și autohton, Domnia Sa a fost Președintele Secției de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române,  Secretar general al Asociației Internaționale de Studii Sud-Est Europene și Profesor la Universitatea Națională de Arte din București. Domnul Răzvan Theodorescu a deținut funcții importante în domeniul audio-vizualului și al culturii, precum cele de director general al Televiziunii Române (1990-1992) și de Ministru al Culturii, în perioada 2000-2004. A fost ambasador al Alianței Civilizațiilor pentru România, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) și laureat al Premiului Herder (1993), fiind distins cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor.

De-a lungul remarcabilei sale cariere, Domnia Sa a publicat peste 15 lucrări de istorie, artă românească și europeană și circa 600 de articole în numeroase reviste din țară și străinătate, lăsând posterității o inestimabilă contribuție istorică și culturală.

Dumnezeu să-l odihnească!